Mensen kunnen bij mij terecht met vragen over (ander) werk. En met vragen op meer persoonlijk vlak. Logisch! Werk en privé hangen ‘natuurlijk’ samen! Ik zelf heb gewerkt binnen de ggz, de jeugdzorg, het onderwijs en de kinderopvang, in verschillende rollen.

Onaffe zaken afmaken

Er zijn onderwerpen die je in de weg kunnen zitten, die telkens terugkomen. Ze kunnen in het verleden zijn ontstaan. Ze spelen thuis of op je werk of waar dan ook. Je kunt verschillend omgaan met deze ‘onaffe zaken’. Soms kies je ervoor het te laten. Soms kies je er voor je er anders toe te verhouden. En soms probeer je de pijn of het verdriet te doorleven. Een klant vertelde over hoe hij als kind gepest was op school. En hoe hij soms in zijn werk de pesterijen nog kon voelen als hij mensen niet kende. Hiermee bezig zijn hielp hem om zijn oude wonden te helen.

Zin en betekenis geven aan je bestaan

Jij leeft jouw leven, en dat doe je denk ik, maar één keer. Echt leven betekent het leven in zijn volle breedte ervaren en meemaken. Met plezier en met dieptepunten. Zonder donker geen licht, zonder licht geen donker. Echt leven betekent het leven leiden dat bij jou past. Bij jouw persoon, jouw geschiedenis en bij jouw wensen. Je zelf beter leren kennen kan helpen bij het invulling geven aan een zinvol leven. Wat met je 25e voelt als een zinvolle invulling van je leven kan rond je 58e behoorlijk veranderen. Ik kan je hierbij helpen.

Nu leven

Het enige wat telt is nu. Want nu leef je. En niet gisteren of morgen. Daarbij stil staan helpt je bij je diepste verlangens te komen. Een man, gevlucht, was constant aan het piekeren over hoe hij zijn leven opnieuw moest invullen. Wat hij anders moest doen. Hij zat verstrikt in zijn gedachten, in vroeger en in de toekomst. Meditatieoefeningen, oefeningen om ‘in het nu te zijn’ hielpen hem. Langzamerhand ging hij beleven wat hij wil, hier in Nederland. Toen kon hij zijn leven weer oppakken.

Je natuurlijke ritme vinden

Als leidinggevende moet je voortdurend kiezen in wat je doet. Je bent razend druk met ‘to do lijstjes afvinken’. Opeens kun je merken: ik mis iets. Ik mis iets bij mezelf, ik mis iets in onze organisatie. Maar wat? Samen met jou kan ik op zoek gaan naar wat je mist. Wat je anders wil en hoe je dat wil. Op een manier die ‘natuurlijk’ bij jou past. En bij de organisatie.